Steve Darcis: ‘Deed in mijn broek bij matchpunt’

Print

Steve Darcis (ATP 64) heeft België in het beslissende duel tegen de Argentijn Federico Delbonis (ATP 65) over de streep getrokken. In vier sets nam de Luikenaar zondag de maat van zijn tegenstander in de halve finale van de Davis Cup, die afgewerkt werd in Vorst Nationaal.

‘Wat we hier allemaal samen beleven, is waanzinnig. Het is niet alleen een zege van mij, maar ook van de andere spelers en de staf. We hebben een uitzonderlijke ploeg die goed aan mekaar hangt’, zei Darcis na zijn wedstrijd tegen Delbonis. ‘We zitten in de finale van de Davis Cup, dat is historisch. De sfeer was uitstekend. Het publiek steunde ons het hele weekend, van de eerste tot de laatste bal. Dat was fabelachtig en heb ik nog nooit meegemaakt in België. In de Davis Cup spelen we voor de hele ploeg en voor het hele land. Dat is nog iets anders dan een individuele carrière. Dit moment maken slechts weinig spelers mee, ook in andere landen. We moeten hier ten volle van genieten.’

Het publiek in Vorst Nationaal ging kapot van de zenuwen toen Darcis twee wedstrijdballen in de vierde set onbenut liet. ‘Toen ik voor de wedstrijd mocht serveren, deed ik het in mijn broek. Nadien kon Delbonis een break forceren, maar in de tiebreak speelde ik super en stuurde ik ons naar de finale. Bij de matchbal gingen heel veel dingen door mijn hoofd. Twee jaar geleden zat ik thuis met een blessure en nu staan we in de finale van de Davis Cup. Dat is geweldig’, besloot Darcis.