Deelnemers Dommelroute ontmoeten zendamateurs

Print
Hechtel-Eksel - Afgelopen zondag 20 september organiseerde de Fifty One Club de Dommel uit Peer een fietstocht door de prachtige natuur rond Hechtel-Eksel, Peer, en Kleine Brogel. Als deelnemer aan deze Dommelroute kon je kiezen uit 2 start en stopplaatsen: namelijk de Stermolen in Eksel of de Vliegbasis van Kleine-Brogel en of je nu 25, 40 of 50km wilde afleggen.

De fietsers die vertrokken en aankwamen aan de start en stopplaats van de Stermolen te Hechtel Eksel konden een bezoekje brengen aan de West Limburgse zendamateurs die ook op het terrein van molen aanwezig waren met hun zendstation. Op 20 september vond namelijk ook de jaarlijkse belgische Molencontest plaats. De Molencontest is een wedstrijd waar zendamateurs zoveel mogelijk andere collega-zendamateurs aan andere molens in Belgie proberen te bereiken met hun zendapparatuur. De club die de meeste molens en zendamateurs kan werken, krijgt een award (een beker).
“Nog nooit hebben we zoveel mensen tijdens een molen activatie kunnen begroeten als deze keer. Onze hele voorraad met flyers van hoe je zendamateur kan worden was na een tweetal uren al uitgedeeld. Deze Dommelroute was werkelijk het ideale middel om ons rijk belgisch molen patrimonium en het zendamateurisme onder de aandacht van de mensen te brengen”, volgens Eric Emmers, de voorzitter van de West Limburgse zendamateurs. Daarom wenst Eric Emmers de Fifty One Club de Dommel te bedanken voor de prachtige organisatie waardoor zijn radioclub zoveel aandacht heeft gekregen.
Ten slotte wil Eric Emmers de voorzitter van de West Limburgse Radioamateurs ook nog molenaar Erwin Hamers een schouderklopje geven voor al zijn hulp en voor al het advies om alles in goede banen te leiden tijdens deze jaarlijkse molen contest en de Dommelroute.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio