Anderlecht ziet Oostende weglopen na gelijkspel in Charleroi

Print
Anderlecht ziet Oostende weglopen na gelijkspel in Charleroi

Foto: Photo News

Anderlecht heeft voor de derde keer op een rij gelijk gespeeld. Na de gelijke spelen tegen Genk en Monaco geraakten de Brusselaars ook niet voorbij Sporting Charleroi. Het werd 1-1. De ingevallen Okaka bracht Anderlecht in het begin van de tweede helft op voorsprong, maar goalgetter Perbet maakte vanop de stip in twee tijden een kwartier later gelijk. Anderlecht wordt wel alleen tweede in het klassement, op vier punten van leider Oostende. Charleroi springt over Standard en OHL naar een gedeelde twaalfde plaats.

Anderlecht had duidelijk de Europese partij tegen Monaco in de benen want het begon bijzonder mak aan de uitwedstrijd op Charleroi. Het werd daarbij ook niet echt geholpen door de basisopstelling van Hasi, die de verkeerde keuze maakte om Ezekiel alleen in de punt te droppen en Okaka en Suarez op de bank te zetten.

 Charleroi begon wel attent aan de partij en creëerde enkele kansjes in de openingsfase. David Pollet - ex-Anderlecht - was de bedrijvigste aanvaller en dwong Proto tot een uitstekende reflex. Aan de overkant speelde Anderlecht nauwelijks iets klaar. Charleroi-keeper Penneteau moest niet ingrijpen op ongevaarlijke kopballetjes van Praet en Ezekiel.

Hasi had de boodschap begrepen en bracht na de pauze Okaka in plaats van de onzichtbare Conté tussen de lijnen. De sterke Italiaanse beer bewees meteen het ongelijk van zijn coach door dertien minuten na rust de 0-1 voorbij een grabbelende Penneteau te koppen. Even later kreeg Gillet dé kans om Charleroi KO te slaan, maar de poging van de voormalige Rode Duivel werd van de lijn gekeerd door Marinos.

Een cruciale redding want zes minuten later ging de bal aan de overkant op de stip. Na een lichte schouderduw van Tielemans ging Clinton Mata graag neer in de vijandige zestien meter. Serge Gumienny floot penalty. Jeremy Perbet werkte de elfmeter in twee tijden voorbij Proto: 1-1. In het slotkwartier slaagden beide teams er niet in om nog grote kansen bij elkaar te voetballen. De supporters in het Stade du Pays de Charleroi kregen vooral veel overtredingen en wissels te zien.

Ondanks het derde gelijkspel op een rij wipt Anderlecht opnieuw naar de tweede plaats in de stand met 15 punten. Het ziet de achterstand op leider Oostende wel oplopen tot vier punten. Charleroi is dertiende met acht punten.

Hoogtepunten

09’ De eerste kans is voor Charleroi. David Pollet (ex-Anderlecht) houdt de bal fraai hoog met de knie en knalt in de draai, hoog over doel.
21’ Saglik dribbelt zich goed voorbij drie Anderlecht-spelers, speelt Baby vrij in de zestien. Die legt goed terug op Pollet, de aanvaller lijkt te scoren maar Proto duikt goed naar de bal en haalt weg!
26’ Dan toch een eerste kansje voor Anderlecht na 26 minuten. Conté kapt zich vrij op rechts en brengt voor, Praet kan koppen bij het penaltypunt maar de bal gaat voorlangs.
38’ Ezekiel kan een eerste keer dreigen voor Anderlecht. Obradovic kan goed voorbrengen, maar Ezekiel kan zijn kopbal niet kadreren. Het aanvallend spel van Anderlecht moet beter, Okaka is zich aan het warmlopen.
48’ Pollet staat helemaal vrij op rechts, snijdt naar binnen in de zestien en speelt Perbet aan. Die krijgt de bal niet voorbij een snelle Proto.
55’ Najar probeert al dribbelend uit te verdedigen aan de achterlijn en geeft een corner weg. Die werkt Anderlecht in eerste instantie weg, maar in de herneming valt de bal voor de voeten van Pollet. Met een ultieme tackle voorkomt Dendoncker dat Pollet kan trappen.
58’ Een gigantische zucht weerklinkt in het vak van de bezoekers. Okaka torent hoog boven de verdedigers van Charleroi uit en kopt de bal voorbij Penneteau. Anderlecht uit het niets op 0-1!
69’ Daar was bijna de 0-2 voor Anderlecht! Gillet komt na goed werk van Ezekiel en Okaka vrijstaand in de zestien en lijkt de bal binnen te trappen, maar Marinos glijdt de bal nog voor de lijn weg!
75’ Wat een invalbeurt van Clinton Mata! Hij loopt Dennis Praet eraf en wordt vervolgens (licht) onderuit geduwd door Tielemans met een schouderduw. Penalty!
76’ Jeremy Perbet ziet zijn penalty in de linkerhoek gestopt door Proto, maar de aanvaller van Charleroi kan de bal in de herneming binnenkoppen! Het staat 1-1 met nog een kwartier te spelen.
81’ Charleroi zoekt naar een tweede doelpunt. Stevance wordt aangespeeld in de zestien, houdt Dendoncker goed af en trapt in de draai. De bal gaat een metertje naast het doel van Proto buiten.