Velocio-SRAM pakt wereldtitel ploegentijdrit bij vrouwen

Print
Velocio-SRAM pakt wereldtitel ploegentijdrit bij vrouwen

Foto: AP

Het Duitse Velocio-SRAM heeft zich zondag in het Amerikaanse Richmond tot wereldkampioen ploegentijdrit bij de vrouwen gekroond. De dames legden het parcours van 38,8 kilometer af in 47:35, zes seconden sneller dan het Nederlandse Boels Dolmans. Rabo-Liv werd derde op 56 seconden. Jolien D’hoore valt met haar ploeg Wiggle-Honda net naast het podium.

 

Wielrennen op Sportwereld.be

 

Het was de Amerikaanse formatie Pepper Palace p/b die als eerste aan de bak mocht in de ploegentijdrit, maar het duurde tot het aantreden van UnitedHealthcare vooraleer een eerste richttijd werd neergezet. Toch zou al snel duidelijk worden dat de ploegentijdrit een duel zou worden tussen het Duitse Velocio-SRAM, dat al drie keer wereldkampioen werd onder de naam Specialized-Lululemon, en het Nederlandse Boels Dolmans.

Bij de eerste twee tussentijden was Velocio-SRAM telkens sneller, maar bij het derde meetpunt bleek Velocio opeens drie tellen trager dan de Nederlandse dames. De slotkilometer zorgde echter voor een ommekeer en de Duitse vrouwen behaalden alsnog de wereldtitel.

In de strijd om de bronzen medaille moest het Wiggle Honda van Jolien D’hoore, de enige Belgische aan de slag in de ploegentijdrit, het afleggen tegen het Nederlandse Rabo Liv. Haar ploeg kwam 14 seconden tekort voor brons.