Koppel slachtoffer van brutale overval

Koppel slachtoffer van brutale overval

Foto: Archief

Voeren -

Zaterdagochtend werd een koppel uit s’ Gravenvoeren het slachtoffer van een gewapende overval. De man, een zeventiger, raakte hierbij gewond. Tijdens de overval vond de Mergelheuvelland tweedaagse plaats. Deelnemers die iets gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Zaterdagochtend omstreeks 10.45 uur drongen vijf gewapende en gemaskerde mannen binnen in de landelijk gelegen woning van het koppel. Beide bewoners werden gekneveld en dienden onder dwang geld en goederen af te geven. Hierbij werd de man, een zeventiger, aan het hoofd gekwetst.

Zijn echtgenote liep geen verwondingen op, maar was zwaar onder de indruk van de feiten. Het koppel werd opgesloten in de slaapkamer. Ze konden zich pas enkele uren later, omstreeks 13.45 uur, bevrijden en via het dak om hulp roepen. De lokale politie van Voeren en de federale gerechtelijke politie van Limburg voeren samen het onderzoek.

De slachtoffers krijgen steun van de dienst slachtofferbejegening van de Voerense politie.

Opvallend is dat er in de onmiddellijke omgeving van de plaats van de feiten een wielerevenement plaatsvond. In het kader van de Mergelheuvelland tweedaagse reden er enkele honderden fietsers voorbij de woning waar de feiten zich afspeelden.

Deelnemers aan deze tocht die nuttige informatie kunnen aanbrengen worden verzocht om contact op te nemen met hun lokale politiedienst, of kunnen rechtstreeks contact opnemen met het telefoonnummer 011/870123 van de Limburgse federale gerechtelijke politie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio