Yannick Ferrera: 'Spelers voelen zich verraden'

Print
Yannick Ferrera: 'Spelers voelen zich verraden'

Foto: BELGA

In tegenstelling tot Anthony Knockaert en Adrien Trebel, was Standard-coach Yannick Ferrera na de nederlaag tegen AA Gent mild voor scheidsrechter Erik Lambrechts. 'Deze nederlaag is niet louter te wijten aan de scheidsrechter'.

Twee rode kaarten en een buitenspelgoal tegen, een trainer zou voor minder zwaar uithalen naar de scheidsrechter. Niet zo bij Standard-coach Yannick Ferrera, die na de 4-1-nederlaag waardig en correct bleef in zijn analyse. 'Deze nederlaag verdienen we niet, want we hebben geen slechte wedstrijd gespeeld. De spelers gingen voor mekaar door het vuur, qua mentaliteit zat het echt wel goed vandaag', opende Ferrera. 'Ik ben er zeker van dat we na deze nul op twaalf uit het dal zullen kruipen als we met dezelfde ingesteldheid blijven voetballen.'

'Spelers voelen zich verraden'

Opvallend: Ferrera was mild voor scheidsrechter Lambrechts, die ongewild een hoofdrol opeiste vanmiddag. 'Waarom we vandaag verliezen? Het eerste doelpunt van Gent is natuurlijk buitenspel, maar deze nederlaag is niet de schuld van de scheidsrechter. De spelers voelen zich wel verraden, maar zo gaat het nu een maal. De ene week zit het mee, de andere week zit het tegen', concludeerde hij.