Sporting NeLo boekt 2e opeenvolgende zege.

Print
Sporting NeLo boekt 2e opeenvolgende zege.

Foto: Spooren S

Neerpelt - Sporting NeLo heeft gisteravond in Eynatten zijn tweede zege in evenveel wedstrijden behaald, echter nog steeds zonder zijn licht geblesseerde Sloveense aanwinst Blaz Rojc die voor de tweede week op rij door coach Qerimi gespaard werd. Ook Pieter Winters, met een vingerblessure en Mark Leckebusch met een spierscheurtje bleven aan de kant.

Het spelpeil was een heel stuk beter dan vorige week, getuige hiervan het wedstrijdbegin. NeLo greep de thuisploeg meteen naar de keel met een gezond agressieve dekking, hoog baltempo en goede afwerking. De resulteerde in een 2-5 voorsprong na 10 minuten.

Sporting bleef doorduwen en speelde een 4-punten kloof bij elkaar na 15 minuten, 4-8. Sein voor de coach van Eynatten om in te grijpen want vanaf dan bedacht hij onze kapitein Serge met individuele mandekking. Een zet die leek te lukken want Eynatten kwam terug in de wedstrijd, 9-10 na 25 minuten.

Met een man weg uit de dekking bij Eynatten kreeg cirkelspeler Adam Barnyak veel ruimte, en het mag gezegd dat Adam gisteren in een begenadigde dag zat, samen met Balazs Somogyi waren ze goed voor 9 van de 12 doelpunten aan de rust. Ruststand 12-13.

Na de pauze leek NeLo een oplossing gevonden te hebben om de individuele dekking op Serge te omzeilen want ook nu nam Sporting een vliegende start, 13-18 na 35 minuten. Adam en Balazs bleven aan 100% afwerken, enkel de dekking liet het nu al eens afweten, te weinig communicatie en de agressiviteit was ook al ver zoek.

Eynatten stak de neus nog even aan het venster bij een 20-23 na 50 minuten, maar Toon Habraken nam met een paar doelpunten en mooie assists alle twijfels weg. Sporting speelde de partij vakkundig uit en won verdiend met 24-28.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio