Steve Darcis stuwt België naar eerste Davis Cup-finale in 111 jaar

Print
Steve Darcis (ATP 64) heeft België naar zijn allereerste Davis Cup-finale in 111 jaar gestuwd. Onze landgenoot won in vier spannende sets van Federico Delbonis (ATP 65). Het werd 6-4, 2-6, 7-5 en 6-4, waarmee de Belgen een 3-2 zege pakten tegen Argentinië in de halve finale. Eind november neemt België het in de finale op tegen Groot-Brittannië.

Darcis kreeg bij 5-4 in de vierde set al twee matchballen, maar kon die niet verzilveren. In de tiebreak kwam hij uiteindelijk 6/2 voor, goed voor vier bijkomende matchballen. De tweede daarvan bleek uiteindelijk de goede.

Het Belgische Davis Cup-team plaatst zich voor het eerst in meer dan 100 jaar voor de finale. In 1904 stond België al eens in de eindstrijd. Daarin gingen de Belgen met 5-0 onderuit tegen de Britse Eilanden.

David Goffin zorgde voor een vijfde een beslissende wedstrijd door in Vorst Nationaal met 6-3, 6-2 en 6-1 te winnen van Diego Schwartzman (ATP 68). Hij bracht België zo op een 2-2 stand. Vrijdag had Goffin de halve finale geopend met een zege in drie sets tegen Federico Delbonis (ATP 65). Aansluitend verloor Steve Darcis (ATP 64) in vier sets van Leonardo Mayer (ATP 39). In het dubbelspel van zaterdag trokken de Argentijnen aan het langste eind. Mayer en Carlos Berlocq vloerden Darcis en Ruben Bemelmans in vier sets.