Ann-Sophie Duyck: ‘Opletten in ploegentijdrit voor putten’

Print
Ann-Sophie Duyck: ‘Opletten in ploegentijdrit voor putten’

Foto: EPA

Het parcours in Richmond is niet helemaal vrij van oneffenheden. Zaterdag zorgde dat voor een valpartij bij Team Sky en dus wordt het opletten geblazen zondag tijdens het WK ploegentijdrit.

Wielrennen op Sportwereld.be

Bij de verkenning van de ploegentijdrit zaterdag kwamen drie renners van Team Sky ten val. Oorzaak: putten in het wegdek. Die worden weliswaar aangeduid met verf, maar heel veilig is het allemaal niet. ‘Als je 60 kilometer per uur rijdt en met de felle zon die momenteel schijnt, dan zie je die markeringen niet’, stelde ploegleider Rod Ellingworth van Team Sky op zaterdag.

Onze landgenote Ann-Sophie Duyck, vorig jaar vijfde op het WK in de tijdrit, verkende zaterdag het parcours en beaamde dat het hier en daar toch wel oppassen geblazen is. ‘Ik was al op de hoogte gebracht voor ik aan de verkenning begon’, vertelt ze. ‘Het wegdek heeft toch een aantal vervormingen en waar de schaduw van de bomen of de gebouwen valt op het parcours, heb je een minder goed zicht op die putten. Het is een kwestie van alert rijden. Als je alleen rijdt, zoals in de individuele tijdrit vormt dat geen probleem, maar in een ploegentijdrit, ligt dat moeilijker. In tweede, derde of vierde positie heb je geen zicht op wat voor je gebeurt, dus is dat wel gevaarlijk. De ploegen zullen goed moeten opletten.’