Man besnijdt vrouwen en stopt geslachtsdelen in diepvries

Print
Man besnijdt vrouwen en stopt geslachtsdelen in diepvries

In Zuid-Afrika heeft de politie tijdens een huiszoeking een macabere ontdekking gedaan. In het vriesvak van een ijskast in de woning van een verdachte troffen de agenten vrouwelijke geslachtsdelen aan. De bewoner van het huis in de stad Bloemfontein werd opgepakt. De onderzoekers vermoeden dat de man in zijn woning verschillende vrouwen verminkt heeft.

De politie kwam de pervert op het spoor nadat zijn echtgenote de hulpdiensten had gebeld. Haar man zou haar en hun kinderen doodschieten, verklaarde de vrouw. Eerder dit jaar was de vrouw al eens naar de politie gegaan omdat haar echtgenoot haar naar verluidt besneden had, maar ze werd simpelweg naar huis gestuurd zonder onderzoek. Deze keer gingen de politiediensten wel ter plaatse en moesten ze tot hun verbazing vaststellen dat de vrouw de eerste keer niet gelogen had. En dat de vrouw niet zijn enige slachtoffer was.

In totaal staken er 21 delen van vrouwelijke genitaliën in de diepvries, waaronder zeker 7 clitorissen. Wellicht waren de vrouwen nog in leven toen ze verminkt werden, en de dader hield ook notities bij over zijn daden. Zo had hij een smartphone met daarop foto’s die duidelijk tonen hoe de man de vrouwen verwondde. De agenten vonden bij de verdachte thuis ook scalpels, verdovingsmiddelen en ander medisch materiaal. De getrouwde vader van twee kinderen zou de vrouwen ook misbruikt hebben.

Het is voorlopig nog onduidelijk van hoeveel vrouwen de lichaamsdelen afkomstig zijn. ‘Op dit ogenblik is het niet duidelijk hoeveel vrouwen verminkt zijn, zeker omdat er zo veel foto’s zijn. Maar het lijkt erop dat de man zijn slachtoffers kende en wist waar hij hen kon vinden. Al is het nog niet duidelijk wat er van de slachtoffers is geworden’, aldus politiewoordvoerder Masilela Langa. De politie probeert de slachtoffers nu op te sporen, terwijl forensische wetenschappers de monsters analyseren.

De 58-jarige verdachte, een Deen, handelt volgens lokale media in wapens. Zijn echtgenote en hun kinderen zijn naar een veilige plaats gebracht. Maandag verschijnt de man voor de rechter.