© Purple Wings

Een stoma, daar trekken deze vrouwen zich niets van aan

Rond het dragen van een stoma hangt nog steeds een taboe, maar daar trekken deze vrouwen zich niets van aan. Voor een kalender voor het goede doel gingen ze uit de kleren en tonen ze trots wie ze echt zijn, inclusief het zakje. De vrouwen, die allen aan de ziekte van Crohn lijden, willen hiermee aantonen dat ook zij sexy kunnen zijn.

flb

De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking in de darmen die lijdt tot hevige buikkrampen. Soms kan de ziekte zo erg worden dat de darm verwijderd moet worden en je met een stoma door het leven moet. Het overkwam deze moedige Britse vrouwen, maar ze laten zich er niet door kisten en besloten samen voor een sexy fotoshoot te poseren.

'Er hangt nog steeds een stigma rond het laten verwijderen van je darm', zegt initiatiefneemster Samantha Cawley die ook een dergelijke operatie onderging. 'Ik weet dat er zelfs vrouwen zijn die niet uit de kleren durven gaan bij hun partner omdat ze zo zelfbewust zijn. Ik hoop dat deze kalender daar iets aan kan veranderen en hen kan helpen hun zelfvertrouwen terug te winnen.'

De opbrengst van de kalender gaat naar Purple Wings, een organisatie die mensen helpt met darmziekten.

 

One of my favourites love all these woman. So inspirational xxx #purplewingscharity #calender #pinup

Een foto die is geplaatst door Lisa Wilkinson (@stoma_style) op

Niet te missen