Van Avermaet traint nog niet met Belgische WK-selectie

Print
Van Avermaet traint nog niet met Belgische WK-selectie

Foto: BELGA

Greg Van Avermaet vertoeft momenteel nog niet bij de Belgische selectie in het Virginia Crossing Windham hotel in Glen Allen. De kopman verkoos een trainingsweek bij zijn ex-ploegmaat George Hincapie en sluit maandag aan bij de Belgische ploeg.

Van Avermaet reisde niet zoals ploegmaat Philippe Gilbert door naar Richmond (waar het WK plaatsvindt), maar verkaste naar Greenville in South Carolina waar hij de trainingsomstandigheden beter achtte dan in het grotendeels vlakke Richmond . Hij kon er terecht bij oud-ploegmaat George Hincapie en er in alle rust nog een paar stevige trainingen inlassen op een glooiend parcours.

Maandag sluit hij aan bij de Belgische ploeg. Ook Stijn Vandenbergh heeft zich nog niet bij het Belgische team gevoegd. De renner verkoos een verblijf bij zijn team Etixx-Quick.Step in het Crown Plaza Downton Hotel in Richmond. De ploeg bereidde er zich voor op het WK ploegentijdrit, een selectie van zes renners waar hij geen deel van uitmaakt, maar waar hij wel een paar keer mee trainde.