Sumatraanse tijger doodt dierenverzorgster in Nieuw-Zeelandse zoo

Print

In de Hamilton Zoo in Nieuw-Zeeland is een dierenverzorgster zondag aangevallen door één van de Sumatraanse tijgers. Het is nog niet duidelijk wat er precies gebeurde, maar alle hulp kwam te laat en de vrouw stierf ter plaatse.

Het slachtoffer was zondagochtend aan het werk in de zoo van Hamilton, 520 kilometer ten noorden van Wellington, op het Noordereiland, toen de vrouw door het roofdier werd aangevallen. De directie van de Hamilton Zoo weigert voorlopig de identiteit van het slachtoffer bekend te maken, maar zegt wel dat het hele team enorm aangeslagen is. ‘Met grote droefenis bevestigen we het overlijden van een van onze medewerksters na een aanval van tijger Oz’, klinkt het op Twitter. ‘Onze focus ligt nu bij het begeleiden van ons personeel en bij het onderzoek naar het incident.’

Volgens informatie van de Nieuw-Zeelandse media was de vrouw de kooi van de tijgers aan het schoonmaken toen het plots misging, maar daar is nog geen bevestiging van. Over het lot van tijger Oz is evenmin iets beslist. Nieuw-Zeelandse media vroegen de directie of Oz zal moeten inslapen, maar het lijkt erop dat de tijger zeker in de zoo blijft zolang het onderzoek loopt. ‘Op het moment van de aanval zat Oz in zijn kooi samen met een van de oudere vrouwtjes. Oz zit dus veilig in zijn verblijf en was op geen enkel ogenblik los in het park. ’, aldus de directie.