'Geen sneltram zonder stop aan station van Maastricht'

Print
'Geen sneltram zonder stop aan station van Maastricht'

Foto: Tom Palmaers

“Indien de eerste Spartacuslijn Hasselt-Maastricht niet wordt doorgetrokken tot het station van Maastricht, komt er helemaal geen sneltram tussen die twee steden.” Dat zegt een gedecideerde minister-president Geert Bourgeois in een gesprek met de redactie.

Voor Geert Bourgeois is een sneltram tot het station van Maastricht belangrijk, omdat men zo vanuit België een bijkomende aansluiting krijgt op het Nederlandse spoornet. Het is nu wachten op wat Maastricht gaat doen. Er zijn extra investeringen nodig ter hoogte van de Wilhelminabrug opdat de sneltram de Maas zou kunnen kruisen. Maar in Maastricht is men niet geneigd die investeringen te doen.

Komt de sneltram naar Maastricht er niet, dan wil Geert Bourgeois het uitgespaarde geld investeren in andere Limburgse mobiliteitsdossiers. Hij denkt dan aan Spartacuslijn 2 van Hasselt via Genk naar Maasmechelen, de spoorverbinding Hasselt-Neerpelt (Lijn 18) en de Noord-Zuid.

Voorts roept de minister-president Locate in Limburg op om meer samen te werken met het agentschap Flanders Investment and Trade, omdat het FIT veel kennis en goede mensen heeft. Hij blijft er ook bij dat de Vlaamse regering het SALK-uitvoeringsplan moet trekken.

Lees het volledige interview met minister-president Geert Bourgeois in onze weekendbijlage HBvLPLus.