KRC Genk - KV Mechelen 3-1

Genk wint met overtuigende 3-1 van KV Mechelen

Print
Genk wint met overtuigende 3-1 van KV Mechelen

Foto: JEFFREY GAENS

KRC Genk opende de achtste speeldag in de Jupiler Pro League met een eenvoudige 3-1-zege tegen KV Mechelen. Neeskens Kebano gaf een assist en scoorde zijn eerste goal in Genkse loondienst,De Camargo en Buyens scoorden ook elk één keer. In het slot scoorden de bezoekers alsnog de eerredder vanop de stip. Genk verloor nog geen enkel punt in de eigen Cristal Arena en komt zo voorlopig op een met Anderlecht gedeelde tweede plaats.

Laszlo Köteles was nog onvoldoende hersteld van de zware botsing met Frank Acheampong vorige week. Marco Bizot kreeg zo nog eens zijn kans onder de lat bij Genk en ook Bailey kreeg een basisplaats ten koste van Ndidi. Bij Mechelen waren Cissé en Moris nog geblesseerd, Matthys zat opnieuw niet in de selectie.

Bekijk hier beide opstellingen

De thuisploeg eiste van begin af aan de bal op, al had ze in het begin moeilijk een gaatje te vinden in de Mechelse defensie. Nadat Kebano al een eerste waarschuwing naast kopte, was de tweede kans wel raak. De Camargo troefde Cocalic af in de lucht en klopte Gillet met een rake kopbal: 1-0. Nadien werd de wedstrijd potiger. Vooral Mechelen had veel overtredingen nodig. Cocalic mocht blij zijn dat hij met geel weg kwam en Kosanovic kwam als bij wonder zonder kaart weg na een slag in het gezicht van Bailey. De vele fouten zorgden ervoor dat de wedstrijd veel stil lag. Bizot moest Genk nog één keer rechthouden op een inzet van Van Damme.

De tweede helft begon aarzelend maar na een assist in de eerste helft scoorde Kebano in de 53ste minuut met een gelukje ook zijn eerste doelpunt in Genkse loondienst. Kebano kon alleen op zijn man af gaan en schieten, zijn schot week wat af en ging zo over een graaiende Gillet: 2-0. De jonge Bailey bleef voor het meeste gevaar zorgen maar botste op een attente Gillet. Mechelen-coach Jankovic probeerde het tij nog te keren met een dubbele wissel maar ook Naessens en Satli konden geen gevaar creëren. Integendeel, de thuisploeg stelde de zege met nog twintig minuten te spelen veilig en scoorde nog een derde keer via Yoni Buyens: 3-0. De thuisploeg kwam nog dicht bij de 4-0 maar dat feestje ging niet door.

De bezoekers kregen voetballend niets klaar en moesten het hebben van stilstaande fases. Twee minuten voor affluiten kregen ze een strafschop na een domme fout van Buyens op Hanni en zo kon Kosanovic alsnog de eerredder scoren: 3-1.

Genk verloor nog geen enkel punt in de eigen Cristal Arena en komt zo voorlopig op een met Anderlecht gedeelde tweede plaats. Mechelen dreigt verder weg te zakken en heeft nog slechts drie punten meer dan rode lantaarn Moeskroen.

Opmerkelijk:

De kennismaking met het Genkse publiek was een positieve ervaring voor Neeskens Kebano. Onder luid applaus ging hij met een goal en assist op zak in de 71ste minuut van het veld. In zijn plaats vierde ook de Spanjaard Alejandro Pozuelo zijn debuut.

Belangrijkste fases:

7’ KV Mechelen lrijgt een vrije trap na een fout op Veselinovic. Kosanovic dropt hem in de box en Van Damme kan vrij zijn kans gaan, maar Bizot staat op de goede plek.

12’ Castagne pikt rechts een afgeslagen voorzet op en gooit hem op nieuw voor doel. Kebano staat vrij en knikt goed, maar de bal gaat net naast.

15’ GOAL! Kebano houdt op rechts de Mechelse defensie aan de praat en zet Kosanovic in de wind. Zijn voorzet is perfect en De Camargo is sneller dan Cocalic. De spits verslaat doelman Gillet in de verste hoek. Knap doelpunt: 1-0!

18’ Na een heet standje voor het doel van Bizot komt de bal voor de voeten van Verdier, maar die besluit over.

27’ Leon Bailey wil Kosanovic passeren, maar die wil dat niet laten gebeuren en gooit zijn arm in het gezicht van de jonge Zuid-Afrikaan. Als bij wonder krijgt de verdediger geen kaart.

39’ Een vrije trap komt opnieuw tot bij een vrijstaande Van Damme. De probeert het met een listige kopbal, maar Bizot heeft een knappe save in huis. De daaropvolgende corner komt uiteindelijk tot bij Mats Rits, die uithaalt. Zijn schot gaat voorlangs.

51’ Leon Bailey heeft de bal op rechts en kan op zijn man af gaan. Hij snijdt naar binnen en haalt haalt hard uit met zijn goede linker, maar de bal gaat net over.

53’ GOAL!Gorius verovert op de middenlijn de bal en geeft mee met Kebano. Die kan alleen op zijn man af en zoekt het schot. De bal wijkt af en gaat zo over een graaiende Gillet. 2-0 met een gelukje.

55’ Met een knappe kapbeweging zet Bailey Kosanovic in de wind. Gillet is echter goed uitgekomen en voorkomt een derde tegengoal.

67’ Mechelen komt dan toch eens piepen aan het doel van Bizot. Het schot van Veselinovic wordt afgeblokt. De daaropvolgende corner levert niets op.

69’ GOAL! Na een stilstaande fase blijft de bal hangen in de zestien. De Camargo zet er uiteindelijk zijn voet tegen en via Buyens gaat de bal in doel: 3-0.

76’ Een nieuwe Mechelse vrije trap wordt verlengd door Cocalic, maar staat goed te keepen en pakt de bal.

82’ Sébastien Dewaest is mee opgerukt en neemt een afvallende bal op de slof. Gillet keert het harde schot.

84’ De jonge Ünal krijgt rond de zestien de bal aangespeeld in de voet. Hij draait en wil de bal in de verste hoek plaatsen, maar het schot gaat centimeters naast.

88’ GOAL! Buyens haalt Hanni neer in de zestien en de bal gaat terecht op de stip. Kosanovic zet zich achter de bal en trapt hard in de hoek. Bizot gaat de goede kant uit maar de bal is goed naar de hoek gemikt: 3-1.

92’ Rits haalt de bal in één tijd uit de lucht, maar Bizot heeft geen problemen met zijn schot.

93’ Gorius zet voor maar een vrijstaande Bailey mist de grote kans onbegrijpelijk.

Herbeleef hier de wedstrijd fase per fase