AG2R met Johan Vansummeren naar WK ploegentijdrit

Print
AG2R met Johan Vansummeren naar WK ploegentijdrit

Foto: kike taberner

AG2R La Mondiale rekent op Johan Vansummeren voor het WK ploegentijdrit dat komende zondag wordt verreden in het Amerikaanse Richmond. De Franse WorldTour-formatie maakte vrijdag zijn selectie van zes renners bekend via Twitter.

Voor de 34-jarige Vansummeren is het de eerste keer sinds de herinvoering van de discipline in 2012 dat hij geselecteerd wordt voor het WK ploegentijdrit. Daarmee heeft de Lommelaar zijn revanche beet voor de niet-selectie voor het WK op de weg. Bondscoach Carlo Bomans riep Vansummeren op als reserve. Voor het eerst sinds 2010 behoort de ex-winnaar van Parijs-Roubaix (2011) niet tot de Belgische selectie.

Behalve op ‘Summie’ rekent ploegmanager Vincent Lavenu op de Canadees Hugo Houle, de Duitser Patrick Gretsch, de Litouwer Gediminas Bagdonas en de Fransen Damien Gaudin en Christophe Riblon.

Vorig seizoen zette AG2R de twintigste tijd neer op het WK ploegentijdrit, op vier minuten en zes seconden van winnaar BMC.

Zondag werken de 29 verschillende formaties een vlakke omloop van 38,8 kilometer af in de straten van het Amerikaanse Richmond.

Selectie: Hugo Houle (Can), Patrick Gretsch (Dui), Gediminas Bagdonas (Lit), Damien Gaudin (Fra), Christophe Riblon (Fra) en Johan Vansummeren (BEL).