Darcis kan niet stunten in halve finale Davis Cup

Print

Steve Darcis (ATP 64) is er niet in geslaagd de tweede wedstrijd van de halve finale van de Davis Cup tussen België en Argentinië winnend af te sluiten. Darcis verloor na bijna vier uur wedstrijd in vier sets van de Argentijnse nummer één, Leonardo Mayer (ATP 39). De setstanden waren 7-6 (7/5), 7-6 (7/1), 4-6 en 6-3. De tussenstand in de halve finale van de Davis Cup is nu 1-1. Eerder op de dag had David Goffin (ATP 15) Federico Delbonis (ATP 65) in drie sets verslagen.

Na de eerdere overwinning van David Goffin kon Steve Darcis België op de eerste dag al een dubbele voorsprong schenken. Tegen de Argentijnse nummer één, Leonardo Mayer, zou dat geen makkelijke klus worden. Maar Darcis liet in het verleden al zien dat hij toppers het vuur aan de schenen kon leggen. De eerste set verliep zeer evenwichtig. Darcis en Mayer stonden elkaar geen duimbreed toe, wat leidde tot zeer lange games en uiteindelijk een tiebreak. Daarin nam Mayer snel een 5/2 voorsprong en die stond hij niet meer af. De Argentijn won de tiebreak met 7/5.

In de tweede set volgde een gelijkaardig spelbeeld. Mayer en Darcis (met tot twee keer toe een veterprobleem) konden telkens hun eigen opslagspelletjes behouden, maar slaagden er niet in een break te forceren. Mayer kreeg nochtans enkele kansen op de service van Darcis, maar die kon een break telkens vermijden. Er volgde dus een nieuwe tiebreak, waarin Mayer veel te sterk was voor een bleke Darcis. De Argentijn liet geen spaander heel van de Luikenaar en won met 7/1.

De derde set bracht dan eindelijk breaks in de wedstrijd. Het was Darcis die tot twee keer toe door de opslag van Mayer ging en plots 4-1 voor stond. De Argentijn brak nog een keer terug tot 5-4, maar Darcis pakte de set toch met 6-4.

De hoop rees opnieuw in het Belgische kamp na de setwinst van Darcis, maar al vroeg in de vierde set moest de Luikenaar een break toestaan. Mayer spurtte weg tot 4-1 en besliste de wedstrijd uiteindelijk met 6-3.

Darcis: 'Het weekend duurt nog lang'

'David Goffin speelde eerder op de dag een fantastische wedstrijd en had me zo goed gelanceerd. Maar ik botste vandaag op een sterke speler, die in de Davis Cup goede statistieken kan voorleggen', verklaarde Darcis. 'Ik had niet de indruk dat ik slecht speelde in de eerste twee sets, maar Mayer serveerde erg goed. Het was niet eenvoudig. Ik stond 2-0 achter, maar ik heb ervoor gestreden. Ik wou hem zo lang mogelijk op het court houden. De derde set won ik, maar in de vierde set speel ik een slechte bal (Darcis miste een dropshot, waardoor Mayer 3-1 voor kwam in de laatste set, nvdr). Het kon anders verlopen zijn, als ik tot 2-2 was teruggekomen. Maar goed, dat is tennis. Ik heb gedaan wat ik kon.'

Het Belgische nummer twee was wat verrast door de sfeer in Vorst Nationaal. 'We hadden niet zo veel volk verwacht. We werden van het begin tot het eind gesteund, dat is super. Jammer dat er geen zege in zat, maar het weekend duurt nog lang. Nu moeten we rusten voor de dagen die nog volgen.'