David Goffin: ‘Geweldige sfeer in Vorst’

Print
David Goffin: ‘Geweldige sfeer in Vorst’

Foto: AFP

David Goffin had vrijdag 2 uur en 32 minuten nodig om de Argentijn Federico Delbonis in drie sets opzij te zetten. Hij bezorgde België zo een 1-0 voorsprong in de halve finale van de Davis Cup.

Goffin had het even moeilijk in de tweede set, omdat de Argentijn drie spelletjes op rij won (waarvan twee blanco spelletjes).

‘Dat was een moeilijk moment’, beaamde de Luikenaar. ‘Hij serveerde halverwege de tweede set heel goed en ik kon daar niets tegenover zetten. Maar ik ben in de wedstrijd kunnen blijven en heb een tiebreak kunnen afdwingen. Nadien was de veer gebroken bij Delbonis en de derde set was bovendien mijn beste set.’

De wedstrijd tussen Goffin en Delbonis werd door meer dan 5.000 toeschouwers in Vorst Nationaal gevolgd in een ware voetbalsfeer.

‘Wat een ambiance’, vond ook Goffin. H’et is soms moeilijk om geconcentreerd te blijven, maar langs de andere kant helpt het publiek natuurlijk ook. Het tilt ons naar een hoger niveau. Ik was echt verrast door de uitbundige sfeer. Op dat vlak was het een fantastische match en ik ben dan ook blij dat ik het publiek de overwinning heb kunnen geven.’