Fiscaal voordeel bij nacht- en ploegenarbeid stijgt

Print
Fiscaal voordeel bij nacht- en ploegenarbeid stijgt

Foto: Photo News

Het fiscaal voordeel bij nacht- en ploegenarbeid, in de vorm van een vrijstelling van het doorstorten van een gedeelte van de bedrijfsvoorheffing die ingehouden werd op het loon van de werknemer, wordt groter. Die maatregel uit de tax shift verduidelijkte minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op een viering voor vijftig jaar Volvo Car Gent.

Het fiscaal voordeel voor ondernemingen en uitzendbedrijven stijgt van 15,6 naar 22,4 pct en in een volcontinu systeem van 17,8 naar 25 pct. Dat moet bedrijven 450 miljoen euro besparen, zei Peeters op een viering waarop koning Filip, verschillende leden van de Vlaamse regering, topmensen van Volvo Cars, ambassadeurs en andere gasten aanwezig waren.

Bovendien wordt er 80 miljoen euro vrijgemaakt voor loonlastenverlagingen voor bedrijven die focussen op hoogtechnologische ontwikkelingen, verklaarde Peeters nog.

De federale minister van Werk onderstreepte dat de loonlastenverlaging, sinds 2012 op de politieke agenda, leidde tot het competitiviteitspact en dat de thematiek één van zijn grootste prioriteiten is. Hij herinnerde dat de Tax Shift moet leiden tot een vermindering van de loonlasten met 3 miljard euro.

Ook Vlaams Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) benadrukte in een toespraak dat de Vlaamse regering een ondernemingvriendelijke regering wil zijn. Hij verwees naar steun voor onderzoek en ontwikkeling en verklaarde dat Vlaanderen volgend jaar zorgt voor een reductie van sociale lasten voor jongeren, 55-plussers en mensen met beperking.

Hakan Samuelsson, CEO van Volvo Cars, zei dat de fabriek in Gent nog een belangrijke rol in de toekomst speelt. De beslissing om te blijven, kwam er mede dankzij een goede samenwerking met de lokale, Vlaamse en federale overheden, klonk het.