Frankrijk ontslaat kapitein van Davis Cup-team

Print
Frankrijk ontslaat kapitein van Davis Cup-team

Foto: AFP

De voormalige Franse proftennisser Arnaud Clément is ontslagen als kapitein van de Franse Davis Cup-ploeg. Dat maakte de Franse tennisfederatie (FFT) vrijdag bekend via Twitter.

De 37-jarige Clément slaagde er volgens de bond niet in om het maximale te halen uit de Franse ploeg, die in de kwartfinales van de Davis Cup uitgeschakeld werd door Groot-Brittannië (3-1).

‘We zetten een punt achter het mandaat van ploegkapitein Arnaud Clément. We willen hem bedanken voor zijn engagement in de afgelopen drie jaren’, tweet de FFT. De voormalige Franse tennisser Yannick Noah wordt genoemd als vervanger.

Volgens Franse media boterde het niet tussen Clément en enkele Franse spelers. Zo waren Richard Gasquet en Gaël Monfils er niet bij in het verloren kwartfinaleduel tegen Groot-Brittannië. Ook met Jo-Wilfried Tsonga had de ex-nummer 10 van de wereldranglijst (2001) enkele meningsverschillen.

Clément leidde Frankrijk vorig jaar nog naar de finale van de Davis Cup. Daarin moesten de Fransen hun meerdere erkennen in Zwitserland (3-1).