H. Essers: ‘18 andere locaties onderzocht, maar geen enkele voldeed’

Print
H. Essers: ‘18 andere locaties onderzocht, maar geen enkele voldeed’

Archiefbeeld. Foto: Concentra

Genk -

Het transport- en logistieke bedrijf H.Essers, met hoofdzetel in Genk, reageert vrijdag op de heisa rond zijn plannen om uit te breiden in een aanpalend natuurgebied. “We hebben 18 andere locaties onderzocht, maar geen enkele voldeed aan de eisen voor het project met 400 nieuwe jobs dat we hier willen realiseren”, stelt de directie van H.Essers.

De afgelopen dagen ontstond op sociale media heisa over de uitbreidingsplannen van H.Essers. Het logistieke bedrijf, dat sinds de sluiting van Ford Genk de grootste werkgever van Limburg is (1.915 werknemers), wil de bestaande site in Genk uitbreiden om er farmaceutische producten te stockeren en te behandelen.

“Dit project heeft een oppervlakte van om en bij de 70.000 m² temperatuurgecontroleerde magazijnen, waarbij er in totaal 400 volledig nieuwe jobs (arbeiders, chauffeurs en bedienden) zullen bijkomen”, zegt H.Essers. “Daarbij hebben we aan de overheid de vraag gesteld of het aanpalende (natuur)gebied omgezet kan worden naar industriegebied. Dit proces is lopende en alle noodzakelijke onderzoeken worden hiervoor uitgevoerd. Wij zijn op dit moment geen eigenaar van deze gronden.”

Tegenstanders vinden dat H.Essers opties genoeg heeft om elders, waar geen bomen moeten gekapt worden, de uitbreiding te realiseren. “In het kader van dit project hebben we 18 andere mogelijke locaties onderzocht, maar geen enkele was geschikt”, aldus nog het bedrijf. “Als er ook maar enigszins een andere mogelijkheid zou zijn, zou er niet in dit moeilijke en tijdrovende traject gestapt zijn. De noodzaak voor uitbreiding is immers zeer acuut.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio