Vlindertuindagen 2015

Print
Vlindertuindagen 2015

Foto: Els Bormans

Neerpelt - Iedereen is goed zoals hij/zij is. Jij bent belangrijk, de anderen zijn ook belangrijk. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wil worden.

Bovenstaande zinnen lijken zo vanzelfsprekend, maar zijn dat vaak niet. In het dagelijkse leven gaan we zo snel over tot oordelen en veroordelen, stellen velen onder ons zich vaak de vraag ‘wat zouden de anderen van mij denken?’, vinden we het vaak moeilijk om onze intuïtie te volgen…

Om kinderen en jongeren te leren dat het ‘ok is om te zijn wie je bent’, hen te laten ervaren dat iedereen anders is, maar dat dit geen probleem hoeft te zijn, organiseert vzw De Vlindertuin jaarlijks de Vlindertuindagen.
Vierentwintig kinderen, allen tussen zes en twaalf jaar oud, mochten aan den lijven ondervinden hoe fijn het kan zijn om vrij van ieder vooroordeel en label te kunnen spelen.

Gedurende drie dagen werd er geluisterd naar een verhaal waarin ‘groot worden’ centraal stond,knutselden ze een krachtdier, zongen ze een liedje over de kleine leeuw Aristo, werd er bewogen, deden we weerbaarheidsoefeningen, leerden ze zo sterk worden als een boom en werden er kampen gebouwd, maar bovenal, mochten de kinderen gewoon ‘zijn’.

De kinderen die de Vlindertuin reeds ‘ontgroeid’ zijn, werken samen in de tienerwerking. In de loop van het schooljaar worden er regelmatig activiteiten voor hen georganiseerd. Nu, tijdens de Vlindertuindagen, mochten we rekenen op hun hulp. En wat een hulp! Ze deden boodschappen voor onze maaltijden, hielpen de kinderen op allerlei manieren: knutselen, zorgen, begeleiden tijdens de bouwactiviteiten, knuffelen… Zonder hen zouden deze dagen er heel anders uitgezien hebben.

Dank je beste tieners en hopelijk mogen we ook volgend jaar weer van jullie aanwezigheid genieten!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio