Rusland telt (nu al) af naar WK 2018

Print
Rusland telt (nu al) af naar WK 2018

Foto: REUTERS

Het Rode Plein in Moskou werd vrijdag getransformeerd in een groot voetbalterrein, aangezien de Russen nog exact 1.000 dagen moeten wachten op de start van het WK voetbal in eigen land. Dat begint op 14 juni 2018.

De Russische autoriteiten verwelkomden op het Manegeplein (op wandelafstand van het Kremlin) verschillende internationale voetbalsterren, onder wie enkele voormalige wereldkampioenen zoals Lothar Matthäus en Gianluca Zambrotta. Daar werd een gigantisch elektronisch bord onthuld, waarop het aantal dagen tot het WK te zien is.

‘De voorbereidingen in de elf speelsteden gaan goed vooruit’, opende Russisch president Vladimir Poetin. ‘Alles wordt in het werk gesteld om de 32 deelnemende ploegen in de beste omstandigheden te kunnen ontvangen. Het belangrijkste doel van deze organisatie wordt om mensen, overal ter wereld, aan te zetten tot sport.’

Na de speech van Poetin volgde op het Rode Plein een vriendschappelijk toernooi tussen de selecties onder 16 jaar van Rusland en de drie laatste winnaars van het WK (Duitsland, Spanje en Italië). Vergelijkbare evenementen vonden vrijdag plaats in 30 steden in Rusland.

De openingsmatch van het WK in Rusland zal op 14 juni 2018 gespeeld worden in het Luznjiki Stadion in Moskou.