Hoofdredacteur: ‘Het ziet er slecht uit voor P-Magazine’

Print
Hoofdredacteur: ‘Het ziet er slecht uit voor P-Magazine’

Foto: Photo News

Het einde van het mannenblad P-Magazine lijkt definitief in zicht. Vrijdagmiddag bracht gerechtelijk mandataris Erik Greeve meer duidelijkheid over de toekomst van de bladen bij Think Media Magazines. “Het ziet er slecht uit voor P-Magazine”, zegt hoofdredacteur Jeroen Denaeghel vrijdag. “Er is geen bod gedaan op de redactie van het blad, enkel op de titel.” Wie de bieders zijn, werd vrijdagmiddag niet duidelijk.

Think Media Magazines kreeg half juni bescherming tegen zijn schuldeisers via de zogenaamde WCO-procedure. Ondertussen zocht gerechtsmandataris Eric Greeve naar overnemers voor alle of een deel van de activa. Die operatie is nu afgerond.

Tijdens het info-moment vrijdagmiddag raakte nog niet veel bekend. “Er zijn bieders weerhouden, maar we weten niet wie”, zegt Denaeghel.

Als het voortbestaan van P-Magazine al aan een zijden draadje hing, dan is de situatie sinds vrijdag uitzichtloos geworden. “Er is enkel geboden op de titel van het blad, niet op de mensen. Tenzij de overnemer zijn eigen redactie meebrengt, zal ik op 30 september de laatste P-Magazine op papier maken”, aldus Denaeghel.

Publishing director Jorn Van Besauw bevestigt dat er enkel op de titel van “P” is geboden. Bij de andere bladen - ook Menzo en Che behoren tot Think Media Magazines - is er wel op titels én redacties geboden, al is het nog niet duidelijk hoeveel. “Woensdag valt de finale beslissing”, aldus Van Besauw.

Bij Think Media Magazines werken iets meer dan 40 bedienden.