Fotosessie met vlaggen van verenigingen

Print

Laren

Lummen - De Sint-Lambertusgilde van Laren werkt samen met de Geschied- en Heemkundige Kring en fotoclub de Eik aan het project ´inventarisatie en conservatie van verenigingsvlaggen`, dat gesubsidieerd wordt door de provincie Limburg. De beoordelingscommissie vindt dit een goed project omdat het kwetsbaar (zw)erfgoed in de kijker zet .

Lummen heeft veel verenigingen en er zijn tevens veel gekomen en gegaan. Vele van hen lieten een vlag maken als fier symbool voor hun vereniging. Wat gebeurde er met deze vlaggen nadat de vereniging werd opgedoekt? Bewaart u een dergelijke vlag of kent u iemand die (misschien) nog een vlag bewaart, wilt u ons dit dan melden?
Momenteel zijn reeds 54 vlaggen door het team gefotografeerd. We voorzien nog een bijkomende fotosessie op donderdag 8 oktober om 18u15 in de gildezaal van Laren, Hoogstraat 83. Iedereen is dan zeer welkom, zeker als u een vlag meebrengt.

U kunt de heemkundige kring in verband met dit project contacteren via ria1lemmens@hotmail.com of op tel. 013/52 13 38 (liefst na 18 u) of door contact te leggen met Richard Verboven, Koen Luts of Fons Claes.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio