Kroatië brengt vluchtelingen met bussen naar Hongaarse grens

Print
Kroatië brengt vluchtelingen met bussen naar Hongaarse grens

Foto: REUTERS

De Kroatische autoriteiten hebben vrijdagnamiddag verschillende bussen met vluchtelingen naar de Hongaarse grens gestuurd. In totaal gaat het om acht of negen bussen die verwacht worden in de grensplaats Beremend, luidt het in een bericht van het internetportaal index.hu. Andere media hebben het over een twintigtal bussen. Hongaarse soldaten en politieagenten met oproerschilden wachtten de mensen op aan de grensovergang, aldus index.hu. Volgens ooggetuigen stonden ook zes bussen van de Hongaarse autoriteiten klaar.

De Kroatische premier Zoran Milanovic had kort daarvoor in Zagreb verklaard dat zijn land de instroom van vluchtelingen niet meer de baas kan. “Ik zie geen probleem dat deze mensen niet door Hongarije en Slovenië naar Oostenrijk en Duitsland kunnen reizen”.

Hongarije had vorige dinsdag zijn grens met Servië hermetisch afgesloten voor vluchtelingen. Sindsdien proberen duizenden migranten via Kroatië naar West-Europa te geraken. Milanovic had woensdag in Zagreb aangekondigd dat uit Servië doorreizende migranten zijn land mochten passeren, evenwel met de nadruk op doorreizen.

(belga)