Infonamiddag Ziekenzorg Tuilt: Van Worteltaart tot Oorlogskonijn

Print

Tuilt

Hasselt - 36 mensen wilden, aan de hand de folder “Van Worteltaart tot Oorlogskonijn” wel eens weten hoe de gewone burgers, de oorlog van 1914 - 1918 overleefden, vooral op het gebied van de voedselvoorziening.

Het project 'Van Worteltaart tot Oorlogskonijn' rond voeding tijdens de Eerste Wereldoorlog werd uitgewerkt door Ziekenzorg CM in samenwerking met Eddie Niesten (auteur van “tweemaal oorlog, driemaal honger”) Een selectie van oorlogsrecepten dient als illustratiemateriaal. Je kan De Groote Oorlog haast “proeven” door het bereiden van één van de recepten. Door dit alles krijg je een beeld van hoe onze voorouders die uiterst moeilijke periode beleefden. Welke creatieve oplossingen zij moesten verzinnen om toch maar “iets” eetbaars op tafel te brengen. (einde citaat).
Vijf kernleden hadden elk één van de recepten uit de folder klaargemaakt, zodat de aanwezigen tijdens de pauze konden proeven van de creatieve vindingen uit die periode. Worteltaart, Erwtenfrikadellen, Broodpodding ( jawel, podding), Brood met aardappelen en Oorlogswafels. Om alles wat duidelijker te maken was Chris Coelmont (Ziekenzorg CM), twee uur lang, gastspreker van dienst. Er was ook een stand met gebruiksvoorwerpen uit de eerste wereldoorlog.
Oorlogskonijn was trouwens geen konijn maar een vriendelijke naam voor een ander huisdier dat toen gegeten werd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio