Hond houdt week lang trouw de wacht bij vriend in regenput

Print
Hond houdt week lang trouw de wacht bij vriend in regenput

Foto: Facebook

Trouwe vrienden zijn het, de 'basset hounds' Tillie en Phoebe. Toen die laatste in een regenput viel, bleef Tillie een week lang trouw wachten aan de kant van de regenput en zorgde ze er uiteindelijk voor dat ze beiden gered werden.

De honden waren aan het ronddwalen in een bos in het Amerikaanse Vashton Island toen Phoebe in een diepe regenput viel. De hond kon zich op het droge hijsen door op een hoop betonpuin te kruipen, maar de put was te diep om er uit te raken. In plaats van door te lopen en zichzelf in veiligheid te brengen, bleef Tillie trouw wachten aan de rand van de put. De enige keren dat ze haar vriendin verliet was om hulp te gaan zoeken.

Het was tijdens een van die zoektochten om hulp dat een bewoner uit de omgeving de hond opmerkte. Hij belde de dierenrechtenorganisatie Vashton Island Pet Protectors, die begonnen zoeken achter de basset hound. Na veelvuldig roepen kwam er een zachte ‘woef’ van Tillie. De medewerkers konden daarop de twee honden lokaliseren en hen in veiligheid brengen. Beide hondjes stellen het ondanks de week weg van huis en het grote avontuur dat ze beleefden goed. De redders waren zo onder de indruk van de trouwheid van de viervoeter Tillie dat ze het verhaal op hun Facebookpagina zetten.

 

 

MISSING DOGS FOUND!!! HOORAY FOR TILLIE...and a HUGE HANKIE ALERT. We are overjoyed to report that after being missing...

Posted by Vashon Island Pet Protectors (www.vipp.org) on maandag 14 september 2015