Goffin zet België op voorsprong in halve finale Davis Cup

Print

België staat 1-0 voor in de halve finale van de Davis Cup tegen Argentinië. David Goffin (ATP-15) deed wat hij moest doen in zijn eerste duel: vlot winnen van Federico Delbonis (ATP-65). Goffin haalde het in drie felbevochten sets: 7-5, 7-6 en 6-3. Later op de avond speelt Steve Darcis (ATP-64) nog het tweede duel tegen Leonardo Mayer (ATP-39). Wie het eerst vijf matchen wint gaat naar de finale van de Davis Cup. Dat lukte België nog nooit in de 111-jarige geschiedenis van het landentennistoernooi.

Een volgepakt Vorst Nationaal zag een fel duel tussen de beste Belgische tennisser van het moment en de verbeten Argentijn Federico Delbonis. Goffin won makkelijk zijn eerste opslagspelletjes, terwijl Delbonis het moeilijker had om zijn service te behouden. Bij 2-2 ging Goffin een eerste keer door de opslag van zijn tegenstrever. Concentratieverlies in het achtste game zorgde er voor dat de Argentijn opnieuw in de match kwam en dat het gelijk blijf gaan tot 5-5. Goffin forceerde vervolgens opnieuw een breakpunt en verzilverde dat meteen. Vervolgens snelde hij via een love game naar 1-0-setwinst.

Een gelijkaardig verhaal in de tweede set. Delbonis gaf meteen zijn opslag prijs, maar opnieuw liet Goffin het afweten in het achtste game. Dit keer hielden de twee gelijke tred tot 6-6. Tiebreak dus. Daarin trok Goffin met enkele knappe rally’s het laken naar zich toe. Van 3-3 ging het snel naar 6-3. Het eerste setpunt was meteen ook het goede.

Delbonis spartelde nog even tegen in het begin van de derde set. Hij ging door de opslag van Goffin, maar toen onze landgenoot vervolgens direct terugbrak leek de veer gebroken bij de strijdvaardige Argentijn. Goffin haalde op zijn beurt zijn beste tennis boven en liet Vorst Nationaal smullen van enkele knappe winners. Onze landgenoot boog een 0-1-achterstand om naar een 4-1-voorsprong. De definitieve kloof was geslagen. Goffin kreeg op de opslag van Delbonis drie matchpunten, maar de nummer 65 van de wereld gaf zich nog niet over. Uiteindelijk maakte Goffin het op zijn eigen opslag af: 7-5, 7-6 en 6-3.

Missie geslaagd voor Goffin in de op papier makkelijkste match voor de Belgen. Nu afwachten of Steve Darcis (ATP-64) kan stunten tegen Leanrdo Mayer (ATP-39)