De Lijn sluit partnerschap met Gezinsbond

Print
De Lijn sluit partnerschap met Gezinsbond

Foto: BELGA

De Lijn heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Gezinsbond. Leden van de Gezinsbond zullen bij de aankoop van lijnkaarten 10 procent korting krijgen via hun gezinsspaarkaart. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts vrijdag bekendgemaakt. Volgens de N-VA-minister is het de bedoeling ‘nog meer gezinnen te bereiken met het sterke aanbod van De Lijn’.

Net op het moment dat de Gezinsbond zich grote zorgen maakt over het mogelijke verdwijnen van de kortingkaart voor grote gezinnen bij de NMBS, sluit de organisatie dus een overeenkomst met De Lijn met voordelen voor Gezinsbondleden.

Minister Weyts: ‘De Gezinsbond is een goede partner om het belangrijke doelpubliek van de gezinnen beter te bereiken. De jonge, occasionele gebruikers van vandaag, zijn de vaste gebruikers van morgen. We gaan eerst een jaar lang experimenteren met dit partnerschap, en dan goed evalueren’.

Frans Schotte van de Gezinsbond is tevreden dat hij zijn leden een extra voordeel kan bieden. ‘Via al onze communicatiekanalen geven wij al ruim 80 jaar veel positieve aandacht aan het openbaar vervoer in het algemeen en De Lijn in het bijzonder. Voor veel gezinnen is en blijft het openbaar vervoer een belangrijke vervoersmodus. We zijn blij dat we deze samenwerking ook in de toekomst verder kunnen zetten’, klinkt het.

Volgens Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn, past de samenwerking in een lange traditie bij De Lijn: ‘Wij reiken al veel jaren de hand naar de samenleving en het middenveld. Als Vlaamse vervoersmaatschappij lenen wij altijd een luisterend oor, en we werken samen waar mogelijk. Dit is een win-win-partnerschap waar ook ons bedrijf sterker uitkomt’.