Lotto-Soudal mikt op top 10 op WK ploegentijdrit

Print
Lotto-Soudal mikt op top 10 op WK ploegentijdrit

Foto: BELGAIMAGE

Lotto-Soudal mikt zondag (20 september) in het WK tijdrijden voor ploegen in het Amerikaanse Richmond op een plek bij de eerste tien. Dat zegt sportdirecteur Herman Frison.

Wielrennen op Sportwereld.be

De kleuren van het team worden verdedigd door Lars Bak, Tiesj Benoot, Tony Gallopin, Greg Henderson, Jürgen Roelandts en Tim Wellens.

‘De voorbije dagen hebben we het parcours verkend. Onze renners hebben elke dag op de tijdritfiets gereden. We hebben ook trainingen achter de scooter ingelast om de snelheid op peil te houden. We doen er alles aan om op volle kracht en gemotiveerd aan de start te komen’, laat Frison weten.

De afstand van de ploegentijdrit is met 38,8 km relatief kort. ‘Het is echt een mooi parcours met brede wegen’, vervolgt Frison. ‘Vijftien kilometer voor de streep rijden de renners door een bos, zeker voor dat deel is verkennen belangrijk, want daar liggen enkele bochten. Voor het overige is het parcours vooral rechttoe rechtaan. Het is nooit echt vlak, zeker niet in het tweede deel, maar zware hellingen zijn er niet. Governor Street is pittig, dat is de juiste omschrijving. De aankomst zelf is licht oplopend, maar vlakker.’

‘De afstand is redelijk kort voor een ploegentijdrit, het zal zaak zijn om meteen goed in het ritme te zitten’, beseft de sportdirecteur van Lotto-Soudal. ‘Al vrij vroeg moet je vol gas gaan en als ploeg aan je topsnelheid zitten. Er is geen tijd om te twijfelen. Voor dit werk heb je een homogene ploeg nodig, niemand mag erbovenuit steken. Je bent toch maar zo goed als de minst sterke renner. We hebben er bewust voor gekozen geen renners uit de Vuelta te selecteren voor dit WK. De zes renners hebben eerst in Canada gereden en zijn dus al even aangepast aan het tijdsverschil; dat is zeker een pluspunt. Wij hebben al een prachtig seizoen achter de rug en hebben er een doel van gemaakt hier in de top tien te eindigen.’

Voor de zege tipt Frison op (in willekeurige volgorde) BMC, Etixx-Quick.Step en Orica-GreenEdge.