Koken met Beyhan: Zo maak je zelf gevulde paprika met miniköfte en groenten

Print
Deze week maakt Beyhan gevulde paprika met miniköfte klaar. Eén van haar lievelingsrecepten.

Ingrediënten:
Voor de miniköfte: 6 rode lange puntpaprika's (corno di toro), 400 gram rundsgehakt, 1 ei, 2 eetlepels paneermeel, 1 ui, paprikapoeder, komijn, zout, peper, 1 aardappel, 1 rode paprika, 1 aubergine, 1 courgette, frituurolie.
Voor de saus: 2 dikke tomaten, zout en peper. 

 

Bereidingswijze:

Rasp de ui heel fijn tot je een puree krijgt en pers de look.
Meng het rundsgehakt met het ei, de ui, 2 eetlepels paneermeel, een beetje zout, paprikapoeder, komijn en peper. Kneed alles goed.
Maak heel kleine balletjes van het gehakt.
Rooster de puntpaprika's in een heteluchtoven gedurende 10 minuten op 200 graden.
Snijd de aardappel en groenten in kleine blokjes.
Frituur de aardappel en groenten tot ze knapperig zijn.
Frituur ook de kleine gehaktballetjes.
Haal de paprika's uit de oven, verwijder de zwartgeblakerde schil en snijd ze open. Bestrijk de paprika's met wat olijfolie, zout en geperste look voor extra smaak.
Vul de paprika met het mengsel van groenten en vlees.
Snij twee tomaten erg fijn en laat inkoken met een beetje zout en peper.
Overgiet de paprika's met de ingekookte saus.
Steek de gevulde paprika's nog 10 minuten in een oven van 200 graden Celsius zodat de groenten nog verder garen.  

Dowload het recept hier in PDF.