Mode

Deze kleuren dragen we komende lente

Print
Traditiegetrouw voorspelt kleureninstituut Pantone tijdens de New Yorkse modeweek in september welke tinten hip worden in de lente. In het voorjaar van 2016 worden vooral vage blauwe en roze tinten populair in de kleerkast en het interieur. Een overzicht van de tien kleurtrends en hun klinkende namen

Rose Quartz
Deze zachte tint moet een gevoel van kalmte uitstralen. Pantone vergelijkt de kleur met de romantiek van een serene zonsondergang of blozende wangen.

Peach Echo
Met deze kleur zou je jouw vriendelijke karaktertrekjes in de kijker plaatsen, warmte en toegankelijkheid uitstralen.

Serenity
Als je denkt aan een blauwe hemel zonder wolkjes en deze vertaalt naar je garderobe of interieur, krijg je deze tint die een rustige sfeer opwekt.

Snorkel Blue
Vergeet klassiek navy. Deze tint is maritiem geïnspireerd maar heeft een pittigere ondertoon. De gedachte aan snorkelen in tropische oorden is nooit ver weg?

Buttercup
Het kleurenpalet voor komend voorjaar mag dan wel uit zachte kleuren bestaan die rust creëren, maar dit sprankelende geel is het buitenbeentje en brengt de zon waar je ze hebben wil.

Limpet Shell
Zeg niet zomaar turkoois tegen het heldere limpet shell, dat je volgens het kleureninstituut een frisse look bezorgt, suggereert dat je in het reine bent met jezelf en weloverwogen keuzes maakt.

Lilac Grey
Er bestaan veel meer tinten dan 50 tinten grijs en dit is er een van. Zoals in elk seizoen is er behoefte aan een heel neutrale tint. Komende lente is dat een grijs met een lila ondertoon.

Fiesta

Vurig en openminded? Dan beklemtoon je dit met deze energetische tint, die een schril contrast biedt met de rustgevende, zachtere aard van het nieuwste Pantone-palet.

Iced Coffee
Met zijn aardse look, zorgt het zogenaamde Iced Coffee voor een stabiele basis in combinatie met de rest van het palet van dit seizoen.

Green Flash
Komende lente breng je een ode aan de natuur in - hoe kan het ook anders? - groen. De tint is fel en zacht tegelijk en zendt een signaal dat je graag op ontdekking trekt.

Niet te missen