Astana bindt ook Scarponi en Malacarne een jaartje langer aan zich

Print
Astana bindt ook Scarponi en Malacarne een jaartje langer aan zich

Foto: AFP

Astana heeft de contracten van de Italiaanse renners Michele Scarponi (35) en Davide Malacarne (28) met één jaar verlengd. Beide renners zullen ook volgend jaar deel uitmaken van het Kazachse WorldTour-team. Dat kondigde de formatie vrijdag aan. Dinsdag maakte Astana ook al bekend dat drie andere Italiaanse renners (Rosa, Cataldo en Tiralongo) hun aflopende contracten hadden verlengd.

Wielrennen op Sportwereld.be

Voor Scarponi wordt 2016 zijn derde jaar bij Astana. De veteraan zet zijn rol als meesterhelper van Vincenzo Nibali dus nog een jaartje voort. In 2011 behaalde Scarponi zijn meest spraakmakende overwinning. Na de diskwalificatie van Alberto Contador werd hij voor de groene tafel uitgeroepen tot winnaar van de Ronde van Italië. Eerder dat jaar had hij ook al de Ronde van Catalonië op zijn palmares geschreven. Tussen 2007 en 2009 werd de drievoudig ritwinnaar in de Giro voor twee jaar geschorst omdat hij aangaf klant te zijn geweest bij de beruchte dopingdokter Eufemiano Fuentes.

Davide Malacarne begint in 2016 aan zijn tweede seizoen bij Astana. De voormalig wereldkampioen veldrijden bij de junioren behaalde zijn grootste overwinning in 2010 toen hij een rit won in de Ronde van Catalonië. Tussen 2008 en 2011 verdedigde hij de kleuren van Quick.Step. Dit jaar maakte hij deel uit van het succesvolle Astana-team dat in de Giro vijf ritzeges pakte en met Aru en Landa de tweede en derde plaats in het eindklassement bezette.