Dakloze man per ongeluk doodgereden aan parkeergarage

Print
Dakloze man per ongeluk doodgereden aan parkeergarage

Beelden van de bewakingscamera. Foto: dh.net

Donderdagochtend is een automobiliste in de Brusselse Hoogstraat aan de ingang van een parkeergarage per ongeluk over een dakloze man gereden. De man is later aan zijn verwondingen overleden.

Volgens de krant La Dernière Heure zou de parkeergarage horen bij het nationaal hoofdkwartier van het ABBV en zou de bestuurster voor de vakbond werken. De dakloze man lag onder een deken in een hoek van de inrit van de garage te slapen, maar mogelijk was het omstreeks zes uur ’s ochtends nog te donker om hem goed te zien liggen of lag de man voor de automobiliste in een dode hoek.

Getuigen vertellen aan La Dernière Heure in detail hoe het ongeval is gebeurd. De vrouw opende de garage met een afstandsbediening en rijdt de dakloze licht aan. Ze denkt aan een vuilniszak. Op het moment dat ze achteruit wil rijden om dit te checken, staat een bus van De Lijn achter haar in de straat. Ze kan niet meer achteruit en rijdt dan maar vooruit, dwars over de man, maar komt dan klem te zitten.

“Tragisch ongeval”

Als de bestuurster is uitgestapt, ziet ze wat er werkelijk aan de hand is en verwittigt ze onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer moest het slachtoffer bevrijden, want hij zat volledig klem onder het voertuig. Hoewel de hulpdiensten snel ter plaatste waren, kon het niet meer baten. De man overleed later op de dag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Uit alle elementen van het onderzoek blijkt volgens het parket van Brussel dat het om een tragisch ongeval gaat. De bestuurster werd opgevangen door de dienst slachtofferhulp van de lokale politie. Ze was heel erg onder de indruk van de feiten.