Cavendish geeft forfait voor WK door schouderblessure

Print

Mark Cavendish Foto: Belga

Mark Cavendish zal dit jaar geen tweede wereldtitel op de weg veroveren. De Britse spurtbom geeft forfait voor de regenboogstrijd in het Amerikaanse Richmond omdat hij nog te veel last heeft van zijn schouderblessure.

Wielrennen op Sportwereld.be

'Cav' liep de kwetsuur op bij een val vorige week vrijdag (11 september) in de zesde rit van de Ronde van Groot-Brittannië. Hoewel er geen breuk of ontwrichting werd vastgesteld, liet Cavendish de voorbije dagen al weinig optimistische geluiden horen. Vrijdag gooide de sprinter van Etixx-Quick.Step definitief de handdoek.
Cavendish werd in 2011 in Kopenhagen wereldkampioen. Het parcours in Richmond bood de Manx Express perspectief op een tweede titel.

'Dit is een echte klap voor Mark omdat hij hier een grote kans had om succesvol te zijn', zegt de technisch directeur van Team GB Shane Sutton. 'Jammer genoeg is de blessure die hij vorige week opliep in de Ronde van Groot-Brittannië ernstiger dan we hadden gehoopt. We wensen hem het beste bij zijn herstel.'

In de marge raakte ook bekend dat Adam Yates (Orica-Greenedge), winnaar van de Clasica San Sebastian, Geraint Thomas zal vervangen in de Britse selectie. Thomas gaf wegens vermoeidheid forfait voor het WK. Yates lijkt daarom niet noodzakelijkerwijs een verzwakking voor de Britten: de 23-jarige Yates verkeert in bloedvorm, hij werd onlangs nog tweede in een uitgeregende Grote Prijs van Montréal.