Okra Alken op citytrip naar Praag

Print

Foto: Adelin VANDORMAEL

Alken - Van 7 tot 12 september zijn een 35-tal Okra-leden Praag gaan verkennen. We verbleven in het Juris Inn Hotel vlak bij de oude stadskern.

De eerste dag vertrokken we na een stevig ontbijt voor onze ontdekkingstocht doorheen de binnenstad van de prachtige stad Praag. Op het programma stonden de Oude en Nieuwe Stad. In de Oude Stad maakten we kennis met de oudste historische wijk van Praag: het stadshuis, de kerk van de Maagd Maria voor Tyn, het Astronomisch uurwerk, de beroemde Karlsbrug, het huis van de stenen klok, Karolinum, Ungelt, St Jacob kerk, het Agnesklooster en het Standen Theater. Nadien verkenden we de Nieuwe Stad met de kruittoren, het Gemeenschapshuis (een prachtig jugendstil- gebouw), het Wenzelslasplein, het nationaal theater, nationaal museum, de staatsopera, het Karlsplein met het nieuwe stadhuis.
De tweede dag na het ontbijt stond de Kleine Zijde op het programma, één van de meest interessante wijken van Praag met o.a. de St Nicolaaskerk, de OLV Victoriekerk met het Kindje Jezus van Praag, prachtige barokpaleizen, mooie tuinen, de Karlsbrug en het eilandje Kampa.

Dag 3 stonden de Praagse burcht en zijn omgeving op het programma: het Strahovklooster met de beroemde bibliotheek, het Loretto Heiligdom met de schatkamer, de Nieuwe Wereld en de grootste burcht van Europa, al meer dan 1000 jaar het politieke centrum van Tsjechië met een zeer bewogen geschiedenis. Ook de aflossing van de erewacht bij de hoofdingang van de Praagse burcht mochten we van dichtbij meemaken. Nadien ging het verder naar de St- Vitus kathedraal, het oude koninklijke paleis, de St-Joris basiliek en natuurlijk het gekende “Gouden Straatje”.

De laatste dag van ons verblijf trokken we in de voormiddag richting de Joodse Wijk van Praag: het joodse getto met de oudste synagoge in Europa. Hier zijn ook een museum over de joodse cultuur en geschiedenis, het joodse stadhuis en het oude joodse kerkhof. Deze wijk wordt ook wel eens het Praag van Franz Kafka genoemd. Namiddag was er vrije tijd voorzien om zelf op eigen houtje verder op ontdekking te gaan, te gaan shoppen, een terrasje te doen, … Vermoeid, maar tevreden over de mooie citytrip naar de gouden stad Praag trokken we terug naar Limburg.

Meer foto's op de website van Okra Alken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio