Verdacht pakket tot ontploffing gebracht in Centraal Station Antwerpen

Print
In het Centraal Station in Antwerpen is het verdacht pakket tot ontploffing gebracht. Het station daverde even door de knal. Verdiepingen -1 en -2 werden vrijdagochtend ontruimd door een verdacht pakket op een trein vanuit Amsterdam. Het is niet duidelijk of dit iets te maken heeft met de gebeurtenissen op een Thalys in Rotterdam.

Ontmijningsdienst DOVO was erbij geroepen om het pakketje te inspecteren en indien nodig onschadelijk te maken. Dat gebeurde rond de middag ook en het ging gepaard met een luide knal. De politie wilde volgens Infrabel het zekere voor het onzekere nemen in het licht van de gebeurtenissen op een Thalys in Rotterdameerder op de ochtend. Hoe lang het onderzoek naar het verdachte koffertje nog zal duren, is niet duidelijk.

Het is onduidelijk wanneer treinen op de twee verdiepingen terug kunnen vertrekken. De impact op het treinverkeer blijft al bij al beperkt, aangezien er nog steeds 6 van de 14 sporen beschikbaar zijn en Antwerpen-Berchem de overige treinen kan opvangen. De NMBS spreekt van vertragingen tot maximaal een half uur. Het treinverkeer van en naar Nederland (Amsterdam en Roosendaal) kan Antwerpen-Centraal niet aandoen, maar wordt omgeleid via Antwerpen-Berchem.

Ook het tramverkeer in Antwerpen ondervindt hinder. Zo stoppen de trams niet in het premetrostation Diamant.