Vanavond kans op buien en onweer

Print
Vanavond kans op buien en onweer

Foto: Archief

Vrijdagnamiddag en -avond is het wisselend bewolkt met enkele buien, mogelijk met onweer. Er waait een matige zuidwestenwind en de temperaturen klimmen niet hoger dan 14 graden in de Ardennen en ongeveer 17 graden elders.

Vrijdagnacht blijft het, op een lokale bui na, meestal droog. In het tweede deel van de nacht wordt de buienkans weer groter in de regio ten westen van de Schelde. De minima bedragen 8 tot 12 graden.

Zaterdag is het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. Later in de namiddag verschijnen er stilaan meer opklaringen aan de kust en over het westen van het land. De wind waait matig uit noordelijke richtingen. Het kwik bereikt 14 graden in Hoog België en zowat 17 graden elders. Zaterdagavond wordt het droog in het hele land.

Zondag blijft het droog met eerst veel bewolking maar nadien ook af en toe zon. Ook maandag is er van tijd tot tijd zon, maar later neemt de bewolking toe en in de loop van de avond of nacht volgt er regen vanuit het westen. De middagtemperatuur schommelt rond 17 graden. Dinsdag en woensdag verlopen meestal bewolkt en koel met af en toe regen of enkele buien.