Hasi baalt na late gelijkmaker: ‘Heb geen doelpuntenmaker’

Print
Hasi baalt na late gelijkmaker: ‘Heb geen doelpuntenmaker’

Foto: Reuters

Anderlecht kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Franse AS Monaco in zijn eerste wedstrijd in de Europa League. Nochtans zag het er lange tijd goed uit voor paars-wit, maar in de slotminuten kwamen de Monegasken nog langszij. ‘Op basis van de kansen verdienden we de zege, maar we vergaten de wedstrijd af te maken. Dat is spijtig’, zegt Besnik Hasi op de persconferentie achteraf.

‘We speelden een hele sterke wedstrijd. Monaco had veel balbezit, maar behalve bij het doelpunt hebben ze niet veel kansen gehad. In de eerste helft waren we goed georganiseerd en stonden we goed in blok. In de tweede helft krijgen we genoeg kansen via Suarez en Okaka en dan moet je de bal gewoon binnenschieten. We moeten leren om een wedstrijd te doden op momenten dat we goed spelen’, zegt Hasi, die zich geen zorgen maakt over zijn spitsen. ‘Ik heb geen echte doelpuntenmaker, maar als ze er elk tien op een seizoen maken, is er geen probleem. We wisten van Okaka dat het geen doelpuntenmachine was, maar hij speelde vandaag wel een heel sterke wedstrijd. Hij laat zijn medespelers beter spelen.’

Guillaume Gillet maakte de openingstreffer voor Anderlecht. ‘Tegen Racing Genk in de competitie hadden we niet genoeg mensen die infiltreerden. Gillet deed dat een aantal keren goed in deze wedstrijd en scoort daar ook uit. Hij speelde samen met Defour op het middenveld een uitstekende match’, prijst de oefenmeester zijn doelpuntenmaker.

In de 85e minuut maakte Traoré alsnog gelijk voor de bezoekers in de rebound kopte hij de 1-1 tegen de netten. ‘Proto redt de bal nog goed, maar we reageerden te traag op de afvallende bal, waardoor ze toch gelijk kunnen maken. Het is jammer voor de jongens want ze hebben er alles voor gegeven’, besluit Hasi.