Noodasiel Lommel zoekt nieuwe adoptiebaasjes voor hondjes

Teef werpt zestien puppy’s

Print

Femke De Kock en haar man Bart uit Balen vangen de dertien hondjes die de bevalling overleefden tijdelijk op. Foto: :Tom Palmaers

Lommel -

Teef Yana uit Lommel leverde op 4 augustus een topprestatie. De opgevangen straathond, een kruising tussen een Amerikaanse stafford en een jachthond, wierp liefst zestien pups. “Zeer uitzonderlijk, maar ook weer niet uniek,” klinkt het. Drie hondjes overleefden de bevalling niet, voor de overige dertien zoekt het Noodasiel Lommel adoptiebaasjes.

Het was een winkelier die Yana anderhalve maand geleden aantrof op de parking van de Lidl. Hij kreeg medelijden met de zwangere teef. “Hij is meteen een kabel in de Hubo gaan kopen, heeft er een leiband mee gemaakt en het dier naar ons gebracht. De eigenaar hebben we nog niet teruggevonden,” zegt Johnny Laurent van Noodasiel Lommel.

“De dierenarts vertelde dat ze elk moment kon bevallen en vijf dagen later was het dan ook zover. In een tijdspanne van acht uur kreeg ze zestien pups tussen 207 en 340 gram, elk ter grootte van een mannenhand. Vermoedelijk van twee of drie verschillende vaders. Je merkt duidelijk verschillen tussen de pups.”

Drie hondjes overleefden de bevalling niet.

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio