Resultaten vestiging tuincentrum bleven onder verwachtingen

Van Gastel sluit winkel in As

Print
Van Gastel sluit winkel in As

Bij de vestiging van Walter Van Gastel in As zijn ruim 25 mensen aan de slag. Foto: Raymond Lemmens

As -

Het tuincentrum Walter Van Gastel in As sluit in het eerste kwartaal van volgend jaar zijn deuren. Dat heeft de directie van keten van tuinwinkels gisteren aan de redactie bevestigd. De ruim 25 werknemers werden al op de hoogte gebracht. “Sinds de overname drie jaar geleden heeft de omzet nooit aan onze verwachtingen beantwoord”, aldus verkoopverantwoordelijke Benoit Menschaert.

Drie jaar na de overname van het bekende tuincentrum Florina door de groep Walter Van Gastel trekken de eigenaars de stekker uit de winkel in As. “In het begin zag het er nochtans veelbelovend uit”, zegt Benoit Menschaert, verkoopverantwoordelijke bij Walter Van Gastel. “We namen destijds niet alleen alle werknemers mee over, we hebben ook fors geïnvesteerd. Uiteindelijk waren de resultaten niet als verwacht. Allicht was de winkel te groot navenant de ligging en werd er vooral in het weekend trafiek gegenereerd. Vandaar dat we beslisten de activiteit na drie jaar stop te zetten.”

De directie heeft het slechte nieuws aan het personeel overgemaakt. Bij Walter Van Gastel in As werken een kleine 25 mensen, zowel vast personeel als tijdelijken en interimwerkers. Het tuincentrum zal in het eerste kwartaal van 2016 zijn deuren definitief sluiten. De directie zegt zijn uiterste best te willen doen om de werknemers elders aan werk te helpen.