Locaties camera's op 't Stift vastgelegd: 'Happy hour' verdwijnt

Print
Locaties camera's op 't Stift vastgelegd: 'Happy hour' verdwijnt

Op deze hoek van 't Stift met de Bocholterstraat en de Witte Torenstraat komt camerabewaking Foto: pabr

Bree -

Samen met de politie en de buurtbewoners heeft het stadsbestuur de locaties voor bewakingscamera's op 't Stift vastgelegd. Er komt ook een vaste afsluiting tussen 't Stift en de woonwijk het Lindehof. De jeugddienst neemt bijkomende initiatieven om de cafégangers te sensibiliseren.

Na de vele klachten over geluidsoverlast en vandalisme afgelopen zomer heeft de gemeenteraad vorige week beslist bewakingscamera's te plaatsen op 't Stift. ‘We hebben hierover eerst het advies van de korpschef van de politie gevraagd’, zegt burgemeester Liesbeth Van der Auwera (CD&V). ‘Hij vindt dat de camerabewaking bijdraagt tot een betere ordehandhaving in deze uitgaansbuurt. De aanwezigheid van camera's werkt preventief omdat amokmakers worden afgeschrikt. Wanneer toch vandalisme gepleegd wordt, kunnen de camerabeelden helpen bij de identificatie en opsporing van de daders. Samen met de buurtbewoners, de cafébazen en de buurtbewoners hebben we nu beslist waar we de vijf camera's installeren.’

De camera's komen op de invalswegen naar ‘t Stift: op het kruispunt van ‘t Stift, de Glycinestraat en de Bloemenstraat, op het kruispunt van 't Stift met de Witte Torenstraat en op het kruispunt van 't Stift met de Bocholterstraat. In de loop van de komende maanden zullen de camera’s in het straatbeeld verschijnen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio