Ook vliegveld Brustem in beeld voor tentenkamp

Print
Ook vliegveld Brustem in beeld voor tentenkamp
Brustem / Sint-Truiden -

Ook het voormalige vliegveld van Brustem (Sint-Truiden) is in beeld voor de oprichting van een tentenkamp. Vandaag gaan mensen van Fedasil in elk geval samen met die van Defensie bekijken of deze site in aanmerking komt voor de opvang van asielzoekers, dat heeft staatssecretaris Theo Francken (N-VA) bevestigd aan onze redactie.

Fedasil, de federale opvangdienst voor asielzoekers, zoekt nog altijd mogelijke locaties waar ze mensen kunnen opvangen. Vandaag inspecteren ze het militaire oefenterrein van Defensie in Brustem. Voor het grootste deel van de voormalige luchtmachtbasis zijn er allerlei plannen: zo komt er een nieuwe evenementenzone en worden er bedrijven gebundeld die werken rond drones.

Maar het leger heeft ook nog altijd zelf een deel in handen, dat ten zuiden van de startbaan ligt. De militairen van Saffraanberg gebruiken dat voor hun grondoefeningen of om te schieten. In Brustem is er in elk geval aan plaats geen gebrek. De site is tientallen hectaren groot. Het bestaande asielcentrum ligt op 1,5 kilometer, het treinstation met aansluiting naar Brussel enkele kilometers verder. Het vroegere brandstoffendepot in Hechtel-Eksel hoort ook nog altijd tot de mogelijke locaties voor een tentenkamp.

Lees het volledige verhaal in Het Belang van Limburg


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio