Interieur

Vijf interieurtrends voor deze herfst

Print
De zomer is op 21 september officieel voorbij: tijd om het in huis gezellig en warm te maken. Dat lukt volgens Petra Gerousse, communicatieverantwoordelijke bij tuincentrum Van Gastel, dankzij deze herfstige najaarstrends.

Au naturel
Dit najaar mag je natuurlijke kleuren en materialen in huis verwelkomen. Hout speelt hierbij de hoofdrol en schept een warme sfeer in huis. Dat hout kan gecombineerd worden met metaal en creëert een hip contrast. Je huis krijgt een extra warme en eigentijdse toets als je voor gouden decoratiematerialen kiest. Ook oker, koperkleur en zilver doen het goed. Let wel: hou kleuraccenten subtiel.

Eenvoudige planten
Planten zijn hot in een herfstig interieur. Volgens Petra ligt de focus dit jaar op eenvoudige planten zoals de alombekende sanseveria. Ook varens en vetplantjes zijn populair. ‘Je kan het natuurlijke aspect als het ware doortrekken tot op tafel. Zet verschillende kleine vetplantjes naast elkaar en werk af met wat mos ertussen voor een mooi eindresultaat’, zegt ze.

So fluffy
In de herfst ook altijd zo dol op je dekentje? Het mag deze herfst heus wat meer zijn. ‘Hoe zachter hoe liever’, zegt Petra. ‘Van schapenvachtjes en fluwelen kussens tot gebreide dekens en veel pluche. Alles moet poezelig zacht zijn.’ Of hoe je cocooning naar een nog hoger niveau mag tillen.

Zwart-wit
Naast warmeen rustgevende kleuren uit de natuur, is de combinatie van zwart en wit à la mode. Dat hoeft niet noodzakelijk heel strak en minimalistisch te ogen. Een eclectische mix van matte tinten wit, zwarte decoratie en zachte elementen maken de trend allesbehalve kil.

Eenvoudige kleuren
‘De focus ligt dit najaar op natuur en rust in huis. Je komt binnen na een drukke werkdag en kan meteen ontspannen. Effen kleuren en natuurstructuren helpen daarbij’, zegt Petra. Drukke patronen zijn momenteel iets minder in trek. Als je dan toch een accent wil leggen, zijn kussens en dekentjes met een etnische print in roestkleuren een modieuze keuze.


 

* Beelden: Shutterstock / Van Gastel

Niet te missen