Tentoonstelling 'De Groote Oorlog in grote lijnen' in Landen

Print
Landen - Burgemeester Gino Debroux opende de tentoonstelling 'De Groote Oorlog in grote lijnen' in het Bezoekerscentrum Rufferdinge in Landen.

De tentoonstelling werd georganiseerd door de Geschied- en Heemkundige Kring Pepijn@Landen vzw. Bij de vernissage waren er toespraken van voorzitter Georges Wemans, bestuurslid Claudy Winant en burgemeester Gino Debroux. Foto’s, documenten en anekdotes evoceren zowel de grote thema’s van de oorlog als de minder bekende verhalen: de aanslag in Sarajevo, de grote veldslagen, vreemdelingen aan het front, technologische evolutie, de bezetting, voedselbedeling... Er wordt mede een overzicht gegeven van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog op internationaal, Belgisch en lokaal vlak. De tentoonstelling bestaat uit een 16-tal panelen. Het documentatiecentrum van de heemkundige kring vulde de tentoonstelling aan met materialen en archiefstukken over de oorlog in het vroegere kanton Landen. Ook werden twee vragenlijsten opgesteld ten behoeve van het basis- en middelbaar onderwijs te downloaden op de website. Oplossingsbladen ten behoeve van de leerkrachten zijn op eenvoudige vraag ter plekke verkrijgbaar.

De tentoonstelling werd opgesteld door het Provinciaal Centrum Cultureel Erfgoed Limburg. Ze loopt van zaterdag 19 september 2015 tot en met vrijdag 16 oktober 2015 in het Bezoekerscentrum Rufferdinge Molenbergstraat 4 in Landen. Gesloten op maandag. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag: open van van 13 uur tot 16 uur; zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur.Info: 011/88.34.68 of info@ghklanden.be.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio