Muse speelt 260.000 euro bij elkaar voor Artsen Zonder Grenzen

Print

Music for Life van Studio Brussel kon zich geen betere aftrap wensen. De superpopulaire rockband Muse –goed voor 17 miljoen verkochte platen wereldwijd- speelde een exclusief concert in de AB. De fans konden er bij zijn, maar moesten wel de hele week sms’jes sturen voor het goede doel, Artsen Zonder Grenzen. Muse bracht in de Brusselse zaal niet alleen een exclusieve set van anderhalf uur voor de fans maar zorgde ook nog eens dat Artsen Zonder Grenzen 260.000 euro mocht bijstorten op de rekening waarvan 198.168 euro van Studio Brussel-luisteraars kwam.

Muse koos België uit voor dit unieke concert na een competitie tussen de verschillende Europese Warner-vestigingen om de leukste promo-actie rond het nieuwe album ‘Drones’. De afdeling in België projecteerde prompt dat nieuwe album op het koninklijk paleis, kreeg het aan de stok met de koning en won de wedstrijd met 2 vingers in de neus.

Matt Bellamy en zijn bandleden gaven een uur en tien minuten flink van jetje zonder -toch voor hun normen- theatrale showelementen en uitgekleed van alle franje. Het is duidelijk dat een band als Muse ook dan overeind blijft met rockende nummers als ‘Psycho’, ‘Super Massive Black Hole’, Mercy’ en ‘Plugin Baby’. ‘Knights Of Cydonia’ was de perfecte afsluiter.

Het is altijd zielig om fans die niet zijn binnen geraakt op zo’n uniek concert te moeten vertellen wat een unieke belevenis dit was, maar er is ook troost. Muse heeft al laten weten dat hun wereldtournee ‘Drones’ op 12 maart 2016 naar Paleis 12 in Brussel Expo komt. Met de ‘Drones’-wereldtour gaat Muse voor het eerst een concert geven ‘in the round’, wat betekent dat de band midden in het publiek staat te musiceren. Ongetwijfeld grijpt de band tijdens die zaalconcerten weer naar spectaculaire showelementen, iets wat ze aan hun reputatie verplicht zijn. Al bewezen ze in de AB dat het eigenlijk niet nodig is. Tickets voor het ‘Drones’-concert zijn te krijgen vanaf woensdag 23 september om 9 uur via Proximus GoforMusic. Ga maar vroeg genoeg klaar zitten…

Lees het volledige verslag van dit unieke concert in de donderdageditie van Het Belang van Limburg.