Ook Anderlecht schenkt geld aan vluchtelingen

Print
Ook Anderlecht schenkt geld aan vluchtelingen

Foto: BELGA

RSC Anderlecht schenkt een deel van zijn ticketopbrengst van de groepswedstrijd van donderdag tegen het Franse AS Monaco in de Europa League aan het project ‘90 minutes for hope’, ten voordele van de oorlogsluchtelingen in Europa. Dat maakte paars-wit woensdag bekend. Het initiatief gaat uit van de federatie voor Europese clubs (ECA), die alle deelnemers aan de Europese competities probeert te betrekken.

‘Europa wordt momenteel geconfronteerd met de grootste vluchtelingencrisis sinds de tweede Wereldoorlog. De ECA en de Europese voetbalclubs begrijpen dat hun taak verder gaat dan enkel de sportieve prestaties. De clubs moeten zich sociaal engageren en de maatschappij iets teruggeven. Ze mogen de ogen niet sluiten voor de dramatische taferelen die zich momenteel in Europa afspelen’, klinkt het bij Anderlecht. Het verzamelde bedrag zal toegewezen worden aan erkende organisaties.

Het oorspronkelijke idee werd gelanceerd door de Portugese topclub FC Porto. De ECA vraagt aan alle clubs die deelnemen aan de Champions League en de Europa League om 1 euro per verkocht ticket voor hun eerste thuiswedstrijd te schenken onder het motto ‘#90minsforhope’.

AA Gent maakte maandag zijn deelname aan het project al bekend. De landskampioen ontvangt woensdagavond Olympique Lyon voor zijn eerste wedstrijd in de Champions League. Ook hier wordt per verkocht ticket 1 euro gestort aan het project. Club Brugge is de derde Belgische club in Europa. Op 1 oktober speelt blauw-zwart zijn eerste thuiswedstrijd in de Europa League tegen het Deense FC Midtjylland.