Dag van de Landbouw in twee Peerse bedrijven

Print
Peer - Land- en tuinbouw zijn in Peer erg belangrijk. In 2015 telt de stad nog altijd 173 land- en tuinbouwbedrijven en bij meer dan de helft van deze bedrijven is de bedrijfsleider jonger dan 55 jaar.

In Peer vind je trouwens nog heel wat karaktervolle hoeves, hoogtechnologische bedrijven en landschappelijk ingekaderde boerderijen. Tijdens ‘De Dag van de Landbouw’ krijgen de bezoekers de kans om te genieten van wat het bedrijf aan lekkere, avontuurlijke en sfeervolle elementen te bieden heeft. Een bezoek aan één van de deelnemende bedrijven is bovendien ook leerrijk want je komt er als consument heel wat te weten over de productieprocessen en werkmethoden.
Je kan op zondag 20 september op bezoek bij twee bedrijven in Peer: het melkveebedrijf Vandecruys-Stevens in Kleine-Brogel en vandijck Agrarisch centrum in Peer.

Melkveebedrijf Vandecruys-Stevens

Dirk en Ann Vandecruys-Stevens zijn samen met hun kinderen Nele, Gitte en Niels de trotse eigenaars van en melkveebedrijf in de Schansstraat in Kleine-Brogel. De landbouwfamilie bouwde nog maar pas een nieuwe stal waar er plaats is voor 186 koeien. En die liggen allemaal op een … watermatras. Inderdaad, genieten voor de koeien die dan ook de lekkerste melk van Peer geven. Je maakt er tijdens de Dag van de Landbouw onder meer kennis met het melksysteem en de krachtvoerautomaten. En er is leuke randanimatie voor jong en oud voorzien.

Vandijck Agrarisch Centrum

Geen echte boerderij, dat klopt, maar daarom niet minder belangrijk in de land- en tuinbouw. Het Agrarisch Centrum Vandijck levert immers voeders en meststoffen aan de land- en tuinbouwers. En dat doen dit jaar al precies 50 jaar. Je maakt er tijdens de Dag van de Landbouw kennis met het reilen en zeilen van het bedrijf. Naast de randanimatie voor jong en oud, moet je zeker een kijkje nemen op de tentoonstelling van oude tractoren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio