Matti Breschel ruilt Tinkoff-Saxo voor Cannondale

Print
Matti Breschel ruilt Tinkoff-Saxo voor Cannondale

Foto: foto Marc Van Hecke

De Deense wielrenner Matti Breschel (Tinkoff-Saxo) fietst volgend jaar voor Cannondale. Dat maakte het Amerikaanse team woensdag bekend.

Wielrennen op Sportwereld.be

De 31-jarige Breschel rijdt sinds 2005 in dienst het team dat destijds door Bjarne Riis werd gecreëerd. Enkel in de seizoenen 2011 en 2012 stond hij onder contract bij Rabobank.

De Deen stond twee maal op het podium op het wereldkampioenschap. In 2008 werd hij derde (na Alessandro Ballan en Damiano Cunego) en in 2010 pakte hij een zilveren plak (na Thor Hushovd). Dat jaar won de Deen ook de semi-klassieker Dwars door Vlaanderen.

De afgelopen jaren was Breschel een beetje in de vergeethoek terechtgekomen. Bij Cannondale-Garmin is het vertrouwen in de Deen nog steeds groot. ‘Matti is en blijft een groot talent’, vertelt Cannondale-manager Jonathan Vaughters. ‘Hij moet in de kasseiklassiekers zijn ervaring doorgeven aan de jonge snaken.’

Breschel zelf is blij dat hij volgend seizoen andere oorden mag opzoeken. ‘Ik heb heel veel respect voor Jonathan Vaughters. Ik kijk heel erg uit naar de voorjaarsklassiekers, waar ik hopelijk weer resultaten kan boeken.’